onlangs verschenen

Studies in Textiel 4: Leer 

studies in textiel _ leer.jpg

Voor de eerste keer zijn in Studies in Textiel alleen de lezingen van het symposium Leer opgenomen. In het vervolg zal van ieder symposium afzonderlijk een publicatie verschijnen. In deze uitgave is net als in de vorige nummers de rubriek 'Textiele zaken' opgenomen. Daarin een artikel over duurzaamheid van Anton Luiken, over een bijzondere installatie van Sylvia B. door Josien Beltman en een verslag van TC te Gast. Het boek heeft 108 pagina's, is rijk geïllustreerd met afbeeldingen in kleur en bevat samenvattingen in het Engels. 

ISBN 978-90-821288-3-3, ISSN 2215-0188
Prijs: €14,50 excl. verzendkosten

N.b. Donateurs van de Textielcommissie in 2015 hebben inmiddels een gratis exemplaar toegestuurd gekregen. 


Studies in Textiel 3: Verborgen Textielcollecties en Interieurtextiel in het Interbellum

SiT_3_voor.jpg


Studies in Textiel 3 bevat de publicaties van de lezingen, gehouden op de symposia Verborgen Textielcollecties en Interieurtextiel in het Interbellum in Nederland en België in 2014. In de rubriek Textiele zaken twee artikelen over twee Delftse wandtapijten uit het begin van de 17e eeuw en één over een kussenblad in tapisserietechniek uit 1723 geweven voor de hoogheemraadschap van de Wieldrechtpolder. Het boek heeft 216 pagina's, is rijk geïllustreerd met afbeeldingen in zwart/wit en kleur en bevat samenvattingen in het Engels.

ISBN 978-90-82188-2-6, ISSN 2215-0188.
Prijs: € 20,00 excl. verzendkosten

 
scheidings zigzag.png

Archief

Tot en met 2011 werden de bijdragen van de sprekers op de twee symposia per kalenderjaar gebundeld in een Jaarboek. In 2012 is het Jaarboek samen met Textielhistorische Bijdragen (tot en met 2012 een jaarlijkse uitgave van de Stichting Textielgeschiedenis) opgegaan in het nieuwe 'Studies in Textiel'. Net als in ons Jaarboek worden in 'Studies in Textiel' de artikelen van de sprekers op de symposia in het afgelopen jaar opgenomen, maar ook artikelen die voor de behandelde onderwerpen relevant zijn. Daarnaast geeft de Textielcommissie incidenteel publicaties uit over het behoud van textiel in museale en particuliere collecties. 

De meeste publicaties zijn via onze website na te bestellen. Een volledig overzicht van alle verschenen publicaties vindt u hier: