Over TC te Gast

Vanaf 2015 organiseert de Textielcommissie voor haar leden exclusieve excursies naar ateliers, collecties, fabrieken en nog veel meer locaties die iets bijzonders over textiel te vertellen hebben. Deze locaties zijn veelal niet vrij voor publiek toegankelijk, maar wel interessant en spannend.

Ga naar de ledenpagina om uit te vinden van welke voordelen u nog meer geniet als lid van de Textielcommissie.

scheidings zigzag.png

Gepland

DyeCoo Textile Systems

14 november 2017, 14.00-15.30u
te Weesp

foto:  Dyecoo

foto: Dyecoo

DyeCoo is een Nederlands bedrijf, gevestigd in Weesp met meer dan 15 jaar ervaring in CO2 technologie. Met deze kennis hebben zij op industriële schaal een watervrije en proces-chemicaliënvrije verftechnologie kunnen ontwikkelen. Hiermee is DyeCoo wereldwijd de eerste én enige leverancier. Tijdens de volgende TC te Gast bieden zij ons een unieke blik achter de schermen 

Meer informatie over DyeCoo vindt u alvast op hun website

scheidings zigzag.png

gepland

TextileLab Amsterdam (Waag Society)

20 november 2017, 14.00-15.30u
te Amsterdam

foto:  Waag Society

Waag Society is een onderzoeksinstituut voor kunst, technologie en wetenschap. Hier worden opkomende technologieën en de invloed die zij mogelijk hebben op de samenleving, cultuur en identiteit verkend.

Binnen Waag Society zagen een aantal labs het licht, waaronder TextileLab Amsterdam waar alternatieven voor de kleding- en textielindustrie worden onderzocht. Dit gebeurt door interdisciplinaire samenwerkingen en digitale fabricage, biologie, vakmanschap, technologie en erfgoed te combineren. Tijdens het bezoek met TC te Gast leert u hier meer over.

Meer informatie over de Waag Society, vindt u alvast op hun website.

scheidings zigzag.png

ARchief

  • Bezoek aan Zijdar Natural Silk te Heemskerk, 7 juni 2017
    Lees hier het verslag
  • Rondleiding door Silvia B. bij haar tentoonstelling OF BEAUTY AND DOUBT in het Rijksmuseum Twenthe, 20 januari 2017
    Lees hier het verslag
  • ...